Ons team


Met Mediawijs in de kinderopvang hebben wij, zelfstandig MediaCoaches Wendy Zenden en Johanne van Kempen onze krachten gebundeld om samen de kinderopvang te ondersteunen bij het bevorderen van mediawijsheid.

 

Over Wendy

foto Wendy

“Met passie help ik ouders en professionals bij de mediaopvoeding van kinderen en jongeren in deze digitale wereld.”

Mijn naam is Wendy Zenden, getrouwd en moeder van 3 jongens. In mijn eigen gezin, mijn omgeving en in mijn werk bij een onderwijsstichting werd ik geconfronteerd met talloze vragen en zorgen over het gebruik van media. Hoelang is het acceptabel voor kinderen om achter een scherm te zitten? Wat voor invloed heeft WhatsApp op hen? Is die specifieke game wel geschikt voor mijn kind? Moet ik me als ouder of begeleider bemoeien met hun online activiteiten?

Enkele jaren geleden heb ik besloten mij om te scholen tot MediaCoach. Op die manier kan ik anderen bijstaan in hun opvoedingsvragen met betrekking tot mediagebruik.  Mijn hart ligt bij het helpen van mensen, en ik vind voldoening in het bieden van begeleiding door middel van coaching, online trainingen, het verzorgen van ouderavonden en workshops. Als moeder van drie kinderen begrijp ik de uitdagingen van de internetgeneratie en bied ik begeleiding bij het opbouwen van mediawijsheid.

Naast mijn werk voor de kinderopvang doe ik dit ook voor andere doelgroepen via mijn eigen bedrijf "Samen mediawijs". Samen zorgen we voor een bewuste en zelfverzekerde groei in de digitale samenleving.

Samen 20200429A
www.samenmediawijs.online


Over Johanne

Ik ben Johanne van Kempen, getrouwd en mama van 2 jongens en een meisje. Binnen ons gezin komen wij volop in aanraking met media en is de mediaopvoeding een vast onderdeel binnen de opvoeding van onze kinderen. Sociale media en gamen zijn niet onbekend bij ons.

Ik heb jaren in de kinderopvang gewerkt met kinderen van 0-12 jaar. In alle opvangvormen heb ik ervaring opgedaan, maar na ruim 17 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik mij laten omscholen tot MediaCoach.

Als MediaCoach hou ik mij vooral bezig met sociale media, zoals Snapchat, TikTok en Instagram. Ook ligt mijn interesse bij het gebruik van de mobiele telefoon en hoe men zich online gedraagt.

foto Johanne
Binnen Mediawijs in de kinderopvang hou ik mij bezig met het creatieve aspect en heb ik samen met Wendy een heel mooi en compleet programma ontwikkeld speciaal voor de kinderopvang.

Naast mijn samenwerking met Wendy ben ik ook actief via mijn eigen bedrijf:
logoJohanne
www.johannevankempenmediacoach.nl